Tak-Gibb®

Aktif Madde

20 g/L Gibberellic acid


Formulasyon

Suda Çözünen Konsantre (SL)


Ambalaj


Özellikler

Özellikleri: Sıvı formülasyonda gibberellic açıcı içeren bitki gelişim düzenleyicisidir.

KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR
Zararlı Adı Hastalık Adı Uygulama Dozu Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre
Armut Meyve tutumu az olan armut çeşitlerinde çiçeklerinin % 30’unun açtığı devrede verimi artırmak için kullanılır. Çiçeklenme zamanında meydana gelen don olaylarından sonra partenokarp meyve oluşumunu sağlamak için kullanılır. (75-100 ml / 100 l), (25-100 ml / 100 l)
Biber Verimi artırmak için çiçeklerin yarısı meyve tuttuğunda ve bundan 2-3 hafta sonra kullanılır. 150 ml/100 l
Çilek Fideliklerde anaç bitkinin verdiği genç sürgünlerin çoğalmasını temin için, anaç bitki 1-6 yapraklı iken mahsule yatmasını sağlamak için kullanılır. Meyveleri irileştirmek ve verimi artırmak için ise çiçeklenmeden 3-4 hafta önce kullanılır. 75-125 ml/100 l
Enginar Hasadı 1-2 ay öne almak, düzgün şekilli ve iri baş elde etmek amacı ile bitkilerin 4-5 yapraklı ve yaprak boylarının 20-30 cm olduğu devrede özellikle bitkilerin göbek kısmına uygulanır. 125-150 ml/100 l
Greyfurt Meyve kabuğunda çürüme, bozulma ve yumuşama olmadan hasadı geciktirmek amacı ile meyvelerde ilk renk değişiminin görüldüğü devrede kullanılır. 50 ml/100 l
Kiraz

Hasadı geciktirmek, iri ve parlak taneler elde etmek amacı ile renk
değişiminin başladığı devrede kullanılır.
Ağustos ayının ilk haftasında yapılacak bir uygulama, bir sonraki yılın çiçek
açımını 3-7 gün geciktirir ve şeftalilerin ilkbaharın geç donlarından zarar
görmesini engeller.

75 ml/100 l su
Kurutmalık çekirdeksiz üzüm Çiçek kapsüllerinin dökülmesinden 4-5 gün sonra verimi artırmak ve hasadı öne almak için kullanılır. 50 ml/100 l
Limon Meyvelerde ilk renk değişiminin görüldüğü devrede, meyvelerin ağaçta 2-3 ay kalmalarını sağlamak için kullanılır. 50 ml/100 l
Mandarin Satsuma ve Klemantin çeşitlerinde çiçek dökümünü azaltmak, meyve tutumunu artırmak ve verim artışı sağlamak amacı ile çiçeklerin % 75-80’inin açtığı devrede kullanılır. 75 ml/100 l
Marul Göbek bağlamayı teşvik etmek için hasattan 7-15 gün önce kullanılır. 50-100 ml/100 l
Patates Tohumluk patatesler dikilmeden önce TAK-GIBB® ile hazırlanan solüsyona daldırılır ve dikilir. Böylece hızlı ve düzenli çıkış sağlanır. 25-50 ml/100 l
Portakal Yafa portakallarında Haziran dökümünü önlemek için çiçek açımının tamamlanmasından 4-5 hafta sonra kullanılır. Washington Navel’de meyvelerin ağaçta kalma sürelerini uzatmak ve hasadı düzenlemek için meyvelerde renk değişiminin başladığı devrede kullanılır. 100 ml/100 l
Sofralık çekirdeksiz üzüm 1. uygulama: Çiçeklenmeden önce, somaklar henüz 4-8 cm boyda iken salkımların boyunu uzatmak için kullanılır, 2. uygulama: Tam çiçeklenme döneminde, yani çiçek taç yapraklarının (çiçek kapsülü) % 70-80’i döküldüğü devrede tane seyreltmek için kullanılır, 3. uygulama: Çiçeklenmeden sonra taneler 3 mm çap iriliğine ulaştığında tane irileştirmek için kullanılır. 100 ml/100 l
Süs bitkileri Türlere ve bitkilerin büyüme tiplerine göre değişmekle birlikte çiçekçilikte (Karanfil, gül, glayöl, lisianthus, krizantem) uzun sap ve iri çiçek elde etmek için kullanılır. 200-750 ml/100 l
Şeftali

Hasadı geciktirmek, iri ve parlak taneler elde etmek amacı ile renk
değişiminin başladığı devrede kullanılır.
Ağustos ayının ilk haftasında yapılacak bir uygulama, bir sonraki yılın çiçek
açımını 3-7 gün geciktirir ve şeftalilerin ilkbaharın geç donlarından zarar
görmesini engeller.

75 ml/100 l su
Vişne

Hasadı geciktirmek, iri ve parlak taneler elde etmek amacı ile renk
değişiminin başladığı devrede kullanılır.
Ağustos ayının ilk haftasında yapılacak bir uygulama, bir sonraki yılın çiçek
açımını 3-7 gün geciktirir ve şeftalilerin ilkbaharın geç donlarından zarar
görmesini engeller.

75 ml/100 l su
Uygulama Şekli
Diğer Bilgiler

Karışabilirlik Durumu: Diğer ürünlerle karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmez.

KATALOG